perjantai 3. tammikuuta 2014

I have a dream - a Golden Dream

Maaliskuun 11. päivänä syntyi Ballbreaker's kennelissä pentue, jossa oli kaksi urospentua ja kaksi narttua. Urokset löysivät omat kotinsa jo varhain ja yksi narttu oli tarkoitus antaa sijoitukseen. Jäljellä oli yksi pentu, Golden Dream.
Tuona ajankohtana meillä ei ollut aavistustakaan siitä, että paria kuukautta myöhemmin tuo pikkuinen muutaisi meille ja muuttaisi meidän elämämme.
Helmikuu 2013 oli tapahtumarikas, neljäs lapsemme viidestä tanssi vanhojen tanssit juuri ennen hiihtoloman alkua torstaina ja perjantaina. Huokaisimme onnesta, kun perjantai-iltana pääsimme lomatunnelmaan. Reilu viikko tuntuisi ihanalta katkokselta kiireiseen talveen, etenkin kun leningin ompeluprojekti oli vienyt monta iltaa.

Hiihtoloma ei tuntunutkaan lomalta, sillä lähipiirissä tapahtui odottamaton ikävä asia, joka vei huomion lomailusta. Töihin paluu tuntui työläältä ja jäimme odottamaan seuraavaa lomaa, pääsiäistä.
Pitkäperjantaina juttelin puhelimessa äitini kanssa, joka kuulosti väsyneeltä. Vaihdoimme kuulumisia ja juttelimme toukokuusta, jolloin näkisimme jälleen. Edellisestä tapaamisesta oli kulunut puolisen vuotta, sillä välimatkaa oli niin paljon. Puhelun jälkeen äitini meni levolle, eikä enää herännyt. Illalla sain tiedon, että hän oli poissa.

Meillä oli ollut koira joskus kauan sitten. Sitten tulivat lapset, opiskelut, kiireet. Koirahaave nousi pintaan aina aika ajoin, mutta joka kerta totesimme, että ei siihen vielä ollut aikaa eikä voimia panostaa. Yhtäkkiä kaikki oli muuttunut: vanhimmat lapset olivat muuttaneet kotoa omilleen ja nuorimmat kotonaolijat pärjäsivät ilman jatkuvaa huolenpitoa.
Kävimme sattumalta tuttujen luona, jossa oli ihastuttava cottoni. Tämä kokemus jäi pyörimään mieleeni, eikä ajatus koirasta tahtunut enää jättää minua rauhaan. Aloin etsiä tietoa ja vierailin päivittäin kennelliiton sivuilla katsomassa tietoja myytävistä pennuista....



2 kommenttia: