lauantai 15. helmikuuta 2014

Veljekset kuin ilvekset

Misun ja Pirskatin jälkeen olin päässyt puoliväliin elämäni kissoja, sillä seuraavaksi niitä tuli tuplaten. Tuolloisen työpaikkani lähistöllä oli jättömaata, jossa joku ohikulkija oli havainnut kissaemon poikueineen. Pennut olivat jo varttuneita, sillä ne leikkivät loppukesän auringon lämmössä jahdaten milloin mitäkin. Ilmeistä oli, että ne jäisivät talven armoille, joten puskaradion avulla niille koetettiin löytää koteja. Vaikka en ollut ajatellut uuden kissan ottamista, sydämeni heltyi, kun näin nuo villiviikarit ja ajattelin, miten ne palelisivat syksyn tullen.

Boogie ja Zappa olivat kumpikin pikimustia, ne erotti toisistaan vain siten, että Boogie oli hieman kookkaampi ja tukevampi ja Zappa sirompi, vaikka molemmat olivatkin kolleja.
Ne leimautuivat minuun kuin hanhiemoon ja annoin niiden seurata itseäni kaikkialle. Ne olivat mukanani autossakin, jossa toinen nukkui sylissäni ja toinen niskani ja niskatuen välisessä tilassa, kuin elävä turkiskaulus.
En antanut niiden kulkea ulkona, sillä pelkäsin niille samaa kohtaloa kuin Pirskatille. Olin lisäksi muuttanut alivuokralaiseksi äitini asuntoon kaupungin keskustaan, jossa kissoja ei edes saanut pitää vapaana.
Niillä oli tapana vaellella avonaisesta ikkunasta pientä uloketta pitkin naapurin puolelle ilahduttamaan keski-ikäistä pariskuntaa. Joutuessani luopumaan niistä äitini hankittua koiranpennun, ei niiden sijoittaminen näin ollen osoittautunut ongelmaksi.

kuva: www.flikr.com



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti