torstai 6. helmikuuta 2014

Repullinen hamstereita ja jälkiruuaksi kani

Vaikka vaikutti epätodennäköiseltä, että bokseri olisi nielaissut toisen hamstereista, se oli silti varteenotettava vaihtoehto, koska muistaakseni Nöpöä ei koskaan löydetty. Nyyti sen sijaan selvisi kuin ihmeen kaupalla koiran käsittelystä. Se makasi silputusta vessapaperista kasatun keon sisällä viikon verran, liikkui vain, kun se joi vieressä olevasta astiasta, ja söi, kun sille syötti jyviä. Bokserin omistajat ostivat korvaukseksi kaksi uutta hamsteria, sillä Nyytin ennuste oli kaikkea muuta kuin lupaava. Tälläkin kertaa eläinkaupasta vakuutettiin, että hamsterit olivat tyttöjä, jotta ne voitaisiin sijoittaa samaan häkkiin Nyytin kanssa.
Nyyti, Nöpö II ja Valtteri
Sukupuolen määrittäminen ei kaiketi ole helppoa hamstereiden ollessa pieniä tai sitten eläinkaupan henkilökunnalta oli jäänyt juuri tuo jatkokoulutus käymättä, sillä kaiken kaikkiaan Nyyti sai kolme poikuetta, joista kaksi se hoiti mallikkaasti. Seuraavat pari vuotta kaikilla naapuruston lapsilla ja vanhempieni työkavereiden lapsilla oli hamsteri. Isä polki pyörällä töihin repussaan pahvilaatikko, jossa oli hamsterinpoikasia.
Tikkulaatikon kokoiset poikaset, parin viikon ikäisinä

Jyrsijäkokeilumme ei kuitenkaan alkanut ja päättynyt hamsterifarmiin. Maalle muutettuamme sisareni hankki minikanin. Orvokki-neiti osoittautui nuoreksi kaniherraksi, ja sitä alettiin kutsua Vokki-nimellä. Se sai seurakseen tuttavaperheemme ison kesykanin Pimpulan, varsinaisen luppakorvan, jota perhe ei voinut pitää allergian takia. Bokserimme Nita suhtautui kaikkiin karvaisiin kavereihinsa suurella kiintymyksellä, eikä kaniemme koskaan tarvinnut pelätä henkensä puolesta.

Pimpula kuoli, kun sen aika oli tullut täyteen kun taas Vokki joutui kohtaamaan kohtalonsa silmästä silmään. Kettu tai supikoira, joita kumpiakin asusti lähistöllä, oli livahtanut tallin auki jääneestä ovesta ja todennut pöydän katetuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti