tiistai 25. helmikuuta 2014

Koiranomistaja maksaa viulut

Kaikesta huolimatta se oli valloittava koira, aina iloinen ja kiltti kaikkia kohtaan. Minulla vaan ei ollut hajuakaan, miten siitä olisi saanut koulutettua sellaisen, joka ei lenkillä säntäisi tervehtimään kaikkia ihmisiä, useimmiten syliin asti. Monikaan ei arvostanut kookkaan ja kuraisen koiran hellyydenosoituksia ja talouskassaa verottivat monet pesulalaskut, jotka minun oli nöyrryttävä maksamaan. Taltuttaakseni sen pahimman kiskomisen hankin sille kuonopannan, jollaisia näki todella harvoin, minkä vuoksi ihmiset luulivat koiraa vihaiseksi, kun sillä oli kuonokoppa. Kärsivällisesti selitin kaikille asiaa päivitteleville, että koira ei pure, vaan kiskoo, minkä vuoksi sillä on tuollainen panta.
Vaikka en Merryä osannutkaan kouluttaa sellaiseksi, että siihen olisi voinut luottaa kaikissa tilanteissa, hoidin sitä mielestäni hyvin. Se sai ruokaa, sen kynnet tuli leikattua ja turkki harjattua. Maksoin kuuliaisesti koiraveroa ja ilmoitin myös vakuutusyhtiölle, että minulla on koira, jotta sen mahdolliset tempaukset saisi korvattua kotivakuutuksesta.
Kävin sen kanssa eläinlääkärissä aina kun se oli kipeä tai muuten tarvitsi hoitoa, kuten silloin, kun se astui lasinsiruun tai kun sen tassut tulehtuivat tiesuolan ja kuran syövytettyä polkuanturat rikki. Me jopa annoimme kastroida sen, jotta se olisi vähän rauhoittunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti