keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Opettajan lellikki

Olimme Merryn kanssa erottamattomat. Se oli kaikkialla mukanani ja jakoi kaiken kanssani, ruuan, sängyn ja jopa kengät, mistä en ollut niin ilahtunut, kun se pani kaikki jalkineeni pieneksi silpuksi. Merry oli oppivainen ja valpas, mutta täysin epäluotettava. Se kulki remmissä ihan kohtalaisen mukavasti, kunhan ketään ihmistä saatikka koiraa ollut näköpiirissä. Kaikki kohtaamiset olivat yhtä tuskaa, koira kiskoi kuin hullu ja minä koetin parhaani mukaan hillitä sitä, missä en kuitenkaan onnistunut.

Yritin kouluttaa sitä hakeutumalla syrjäisille paikoille, jossa laskin sen vapaaksi ja harjoittelimme paikallaan oloa ja luokse tuloa ja muuta sellaista. Se oppi nopeasti ja totteli, kunnes jotain mielenkiintoisempaa ilmaantui, kuten fasaanin tai rusakon haju. Se lähti omille teilleen ja palasi, kun sitä huvitti. Ajattelin tarttua härkää sarvista ja ilmoittauduin koirakouluun….
Tunnit pidettiin ulkona eräällä kentällä. Kaikki innokkaat osallistujat asetettiin riviin ja koulutuskerta aloitettiin siten, että ohjaaja ampui nallipyssyllä laukauksia, jotta koirat tottuisivat koviin ääniin ja pamauksiin. Ensimmäinen riitti Merrylle. Se riistäytyi irti ja piiloutui auton alle. Se kerta oli siinä.
Seuraavalla viikolla pysäköin autoni kentän laitaan. Merry muisti pamaukset, eikä suostunut tulemaan autosta, joten meidän oli jätettävä leikki sikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti