sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Tiedän, mitä en halua

Mikäli ei tiedä, mitä haluaa, on hyvä aloittaa määrittelemällä, mitä ei halua. Näin saa valikoimaa rajattua edes jonkin verran.
Kennelliiton sivuilta ja heidän pentuvälityksensä avulla aloin haarukoida mahdollisia rotuja. Suljin pois kaikki kookkaat koirat (jollain tapaa tuntui, että mitä isompi, sitä enemmän siinä on töitä...nyt tuo päätelmäni tuntuu melkeinpä huvittavalta)
Karsin mahdollisten ehdokkaiden joukosta kaikki puhtaasti metsästykseen suuntautuvat lajit, sillä sellainen harrastaminen ei ollut meidän juttumme. Listalta putosivat myös kaikista pienimmät koirakaverit.
Sisareni oli hiljattain hankkinut perheeseensä koiran, ensimmäisen omansa. Heidän valintansa oli yorkshirenterrieri, joka terrieriydestään huolimatta oli minusta selkeästi kääpiökoira, jollainen tuntui liian pieneltä.
Jatkoin rotujen rajaamista. Meillä oli miehen kanssa selkeät omat mielipiteemme siitä, mikä oli suosikki ja mikä selkeästi valikoitui ei-listalle. Kauneushan on katsojan silmissä ja ei käy kiistäminen, etteikö koiran ulkonäkö oli luonteenominaisuuksien ohella tärkeä valintaperuste.
Välillä keskustelumme muistuttivat sitä, kun lapselle piti valita nimi. Molemmilla oli vahva näkemys siitä, mitkä nimet kuuluivat järkkymättömien inhokkien listalle. Tähän ei löydy koskaan mitään järkiperustetta, vaan mielikuvat muotoutuvat matkan varrella kohtaamiemme ihmisten perusteella. Jonkun nimen assosioi entiseen luokkakaveriin, jota ei voinut sietää. Tai siihen koulun kauneimpaan tyttöön. Jotkut nimet kuulostavat hassuilta, toiset taas herättävät kiusallisia muistoja….


kuva: flikr-kuvapalvelusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti