tiistai 27. lokakuuta 2015

Suklaisia piparinmuruja



Kuten jo aikaisemmin mainitsin, Selma oppi taitavasti sisäsiistiksi, eikä sille sattunut pissivahinkoja sisätiloissa sen täytettyä 4 kuukautta, mikä oli minusta uskomatona, kun Hera oli niin hitaasti kypsyvää sorttia.
Joinakin öinä sen ollessa alle viisikuinen, heräsimme siihen, että Selma tassutteli hereillä ja puuhasteli jotakin työhuoneessa. Välillä tuntui siltä, kuin nenään olisi leijailut vieno paskantuoksu, mutta kun aamulla ei löytynyt mitään todisteita hajun alkuperästä, ajattelin sen vain piereskelleen.
Seuraavana yönä heräsin johonkin outoon ääneen. Heristin korviani ja paikansin äänen työnhuoneen suunnalle. Aivan kuin joku olisi maiskuttanut. Koska ääni vaimeni enkä uniltani jaksanut kammertaa peiton alta, jatkoin nukkumistani. Aamulla työhuoneen lattialla oli outo tahra ja sen ympärillä suklaapikkuleivän murusia. Tai siis siltä ne näyttivät. Todellisuus paljastui kuitenkin lähtiessäni siivoamaan jälkiä. Selma ei todellakaan ollut herkutellut pikkuleivillä tai piparkakuilla, vaan se oli hipi hiljaa käynyt kakalla työhuoneessa, minkä jälkeen se oli tyytyväisesti maiskutellen pistellyt tuotoksensa parempiin suihin.
Selma mökin rannassa puolen vuoden ikäisenä
Tämä vaihe meni onneksi ohi muutamassa viikossa, eikä Selmalle ole sen jälkeen paska maistunut. Mikäli sille iskee yöllä hätä, mitä tapahtuu ainakin, jos se on syönyt luita, se raapaisee vakuuttavasti ulko-ovea. Silloin ei kannata jäädä odottelemaan, mikäli koira hiljenisi. Ensimmäisen kerran kun se pyysi ulos tassulla raapaisemalla, en tajunnut, että se todellakin oli tosissaan.
Heräsin raapaisuääneen, ja ennen kuin ehdin paikallistaa, mistä se kuului ja mikä sen aiheutti, kuulin uuden äänen: Selma ravasi päättäväisesti työhuoneeseen ja 15 sekunnin hiljaisuuden jälkeen nenään leijui vieno tuoksu. Kokemuksesta viisastuneena herään heti, kun kuulen sen raapaisevan ovea, tempaisen päälleni vuodenajan vaatiman määrän vaatteita ja kipitämme Selman kanssa lähimmän pensaan juurelle, jonne se kyyristyy, päkertää 4-6 kananmunan kokoista kovaa papanaa ja jolkottaa sitten sisälle. Koko toimitus on nopea ja tehokas, sillä pääsen palaaman unten maille alle viidessä minuutissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti