torstai 5. helmikuuta 2015

Joko nappaa?

Labradorinnoutajasivustolla ylläpidetään pentuvälitystä, johon kasvattajat voivat ilmoittaa astutuksista ja pentueista, mikäli heillä on vapaita pentuja. Tämä oli oiva juttu, sillä olin lähettänyt kasapäin meilejä hakuammuntana ja saanut vain kourallisen vastauksia. Muutamat ilmoittivat pentujen olevan jo varattuja, toiset sanoivat myyvänsä pennun vain harrastavaan kotiin. Aloin jo pelätä, että emme ikinä löytäisi kasvattajaa, jolla olisi vielä pentuja vapaina, sillä jokaista tulevaa pentuetta oli jonottamassa ainakin sata. Siltä minusta tuntui. Onneksi totuus oli hieman eri.
Muistojoen P-pentue muutaman tunnin ikäisenä
Sain sähköposteihini kaksi lupaavaa vastausta. Toinen oli pääkaupunkiseudulta ja toinen Raaseporista, Muistojoen kennelistä. Tämä jälkimmäinen viesti jäi erityisesti mieleeni, sillä siinä oli kerrottu heidän koiristaan ja toiminnastaan ja heidän näkemyksestään siitä, miten kasvatetaan terveitä ja onnellisia koiria. Pentujen tulevien kotien osalta heillä oli lähinnä vaatimuksena vain se, että omistaja sitoutuisi panostamaan laadukkaaseen ruokaan, mikä tässä kohdassa tarkoitti pitkälti raakaruokintaa, vaikkakaan mitä tiukkapipoja he eivät sanoneet olevansa. Viestin perusteella minulle tuli olo, että tämä voisi olla se oikea. Etenkin kun viestissä luki, kuinka heistä oli mukava kuulla, että meillä oli jo koira, sillä kaikista mieluiten he myyvät pentuja koteihin, joissa koirilla oli lajinomaista seuraa toisistaan.
Viestissä parhainta oli kuitenkin se, että heillä oli jo monta ennakkovarausta urospennuista, mutta että minä olin ensimmäinen narttupennun kyselijä ja mikäli haluaisin, he panisivat minut varausjonoon. Sen kummemmin miettimättä vastasin haluavani jonoon, mikä kuitenkaan ei takasi sitä, että meille tulisi pentu juuri tästä tulevasta pentueesta, sillä saattoihan olla niin, että kaikki pennut olisivat uroksia.
Alkoi jännittävä odottaminen, ja seurasin kennelin kotisivuja melkein päivittäin siinä toivossa, että sinne olisi tullut jotain uutisia, ihan mitä vain.
Odotus palkittiin hiihtoloman alkajaisiksi, kun näin, että 22.2 oli syntynyt täysruskea pentue, 6 urosta ja 5 narttua.


kuva: kasvattajan kotisivulta

2 kommenttia:

  1. Pennut ovat muutaman tunnin ikäisiä lastikossa, ei muutaman viikon! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tarkennuksesta, korjataan...t. Marikki

    VastaaPoista