sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Makeita drinkkejä ja antiikin jumalia

Jäljellä oli vain nimestä päättäminen. Aikuiset poikamme ehdottivat ilkikurisesti, että sen nimeksi tulisi Karjala, mikä herättäisi varmasti hupia, kun huutaisi Karjalaa takaisin. En lämmennyt heidän muillekaan avuliaille ehdotuksilleen, jotka kaikki tavalla tai toisella assosioituivat alkoholipitoisiin juomiin. He kyllä olivat sitä mieltä, että minun pitäisi olla sen verran kuuliainen kasvattajan valitsemalle linjalle, pentue oli nimittäin Sweet drinks litter ja kullakin pennuista oli virallisena nimenään jonkin juomasekoitus. Meidän pentumme oli Golden Dream. Tuohon juomasekoitukseen tulee kermaa, appelsiinituoremehua, gallianoa ja cointreau-likööriä, kaikkia yhtä paljon.
Mieheni ja minä olimme hieman sivistyneemmällä kannalla ja lähdimme selailemaan mytologisia jumalten nimiä. Lopulta löysin etsimäni. Juno.
Heran isä Fyrre
Juno on roomalaisessa mytologiassa geniuksen eli neron vastine, naisten suojelija. Tuo jumala oli jupiterin puoliso ja avioelämän sekä äitiyden suojelija. Mieheni ei kommentoinut nimeä sen kummemmin, nyökkäili hyväksyvästi ja esitti vastaehdotuksen, Junon kreikkalaisen vastineen Hera, joka on Zeuksen sisar ja vaimo. Koska meillä oli kaksi tasaväkistä ehdotusta, oli meidän järjestettävä äänestys, johon saivat osallistua kaikki perheenjäsenet sekä keskimmäisen pojan tyttöystävä. Vanhin poikani sanoi karsastavansa Hera-nimeä, sillä hän assosioi sen maitoheraan ja herajuomaan. Tästäkin huolimatta me Junoa äänestäneet jäimme vähemmistöön ja niin asia oli päätetty.

kuva kasvattajalta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti