perjantai 8. elokuuta 2014

Takaisin koulunpenkille

Lomalla voi tehdä mitä vaan
Viime kesä ei ollut yhtä helteinen eikä töihin palaaminen tuntunut siltä osin mitenkään vastenmieliseltä, vaikka lomalla siirtynyt vuorokausirytmi ja yleinen aktiivisuustaso vaatisi jälleen kovalla kädellä tehtävän ryhtiliikkeen.
Ainoa asia, joka jännitti, oli se, miten Hera pärjää. Se oli viettänyt koko kesän meidän kanssamme vuoroin mökillä vuoroin kaupungissa saaden jakamatonta huomiota kaikkialta.
Ennen lomien alkua se oli joutunut harjoittelemaan yksinoloa, joten ihan yllättävänä juttuna yksin jääminen ei tulisi. Ja olimme luonnollisestikin harjoitelleet sitä tasaisin väliajoin kesälläkin: yksin kotona pari tuntia, kun me käymme asioilla, kaupassa…ihan missä vaan.
Mökillä nukutaan päivät pitkät

Opettajan työssä päiviini mahtuu hyppytunteja, jotka aikaisemmin tuli käytettyä tuntien valmisteluun ja muuhun vastaavaan. Nyt tunnin loputtua hyppäsin autoon, ajoin kotiin tuulispäänä, ulos koiran kanssa pienelle lenkille, takaisin autoon ja juuri ajoissa seuraavalle tunnille.
Ennen lomaa Heran ollessa aivan pikkuinen laskin myös sen varaan, että vielä kotona asuva nuorempi tytär voisi jakaa hoitovastuuta, sillä hänellä lukiolaisena oli viimeisessä jaksossa myös jonkin verran hyppytunteja.
Koulun alussa suurena apuna oli vanhin tyttäremme, joka ajoitti lomansa elokuulle. Koulun lähellä asuvana hän oli aamulla vastassa, kun kaarsin parkkipaikalle, otti Heran ja sen pienen repun, johon oli pakannut päivän aikana tarvittavat varusteet. Tilanne ja tunne oli pikkuisen kuin olisi vienyt taaperon hoitotädille.
Ai tää on sun kassi vai?
Iltapäivällä tapasimme jälleen auton luona ja tytär palautti minulle onnellisen koiran, joka oli saanut nukkua hänen sängyssään, syödä kylmiä nakkeja suoraan jääkaapista ja istuskella puistonpenkillä kaikkien ohikulkijoiden ihailtavana.
Heralla oli selvä näkemys työkassistani, jonka se mitä ilmeisimmin osasi yhdistää yksinoloon. Kun kassi oli poissa, minä olin poissa, kun kassi oli kotona, minäkin olin kotona. Hera ratkaisi ongelman loistavasti, sillä se varmaan tiesi, että kasvattajalta saadussa pentuohjeessa luki painokkaasti, että pentua ei saa herättää, mikäli se nukkuu.


Sorry, mua ei saa herättää, joten sä et voi lähteä töihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti