torstai 22. toukokuuta 2014

Pahan päivän varalle

Hera nauttii mökillä olosta täysin karvoin. Se jahtaa rastaita, kaivaa rantamudasta esiin kaikkea sanoinkuvaamatonta, tonkii kompostissa ja viettää aikaansa mökin alla lautakasan päällä taiteillen. Varsin pienestä se äkkäsi, että talon alta pääsee hienosti oikaisemaan ja sitä reittiä se hyödyntää kutakuinkin kaikkeen siirtymiseen.
Tontilla löytyy paljon puuhaa, eikä vähiten kätköillä käymistä. Heralla on tapana piilottaa kaikki saamansa makupalat, purutikut ja muut. Ensiksi kaivetaan kuoppa, jonne uusin aarre piilotetaan, minkä jälkeen se tuuppaa kuonollaan kuopan umpeen. Tätä herkkujen piilottamista se harrastaa sisätiloissakin, surkuhupaisaa siinä on se, että se saattaa pitkänkin tovin koettaa kaapia ilmaa piilotettavan välipalan päälle. Aina siivotessa tulee löydettyä sen kätköjä, puruluun pätkiä on pakastimen takana, television takana, verhojen takana, työpöydän alla, matonreunan alla, kenkien sisällä.

Kun jokin aarre on ollut piilossa määrätyn ajan, Hera käy hakemassa sen ja kiikuttaa sen seuraavaan paikkaan, jonne se piilotetaan tai haudataan samoin menoin. Mökillä se saattoi siirtää parhaimpia herkkujaan lukuisia kertoja, jottei vain kukaan löytäisi niitä. Pisimmän piilotuskierroksen koki sen juhannuksesta grillihiilikasan alta löytynyt hiiltynyt kyljyksenjämä, jota Hera kantoi edestakaisin monta päivää.

Merkillisintä tässä rituaalissa on se, että se todellakin löytää piilonsa ja mitä todennäköisimmin mökillä ollessamme se ei kuolisi nälkään pariin viikkoon, sillä aina jonkun puskan alla on jotain syötävää haudattuna. Käydessämme myöhään syksyllä katsomassa, että paikat ovat kunnossa, se katoaa hetkeksi mökin alle tai jonnekin ja ilmestyy hetken kuluttua suussaan multainen möhkäle, joka tarkemmin katsottuna paljastuu kesällä haudatuksi koirankeksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti