perjantai 1. huhtikuuta 2016

Lähti laakista

Hera laihtui ja oli kiukkuinen. Muutamassa viikossa alkoivat koirapuistokaverit kysellä, onko se laihtunut, vai valehtelevatko heidän silmänsä. Olin tyytyväinen tulokseen. En ole käynyt punnitsemassa sitä, mutta uskaltaisin nyt neljän kuukauden laihiksen jälkeen sanoa, että painoa on varmasti lähtenyt puolisen kiloa. Vyötärö on hoikistunut ja sen kylkiluut tuntuvat nahan alla.
On tästä ollut muutakin seurausta: Hera varastaa kaiken syötävän ja on ruuastaan erittäin kiukkuinen. Mutta kukapa ei olisi, jos kalorimäärä puolitetaan noin vain.
Anna karkki!

Välillä minun käy sitä sääliksi, kun se syö oman ruokansa ennen kuin Selma on tyhjentänyt kupin, mitä ei koskaan aikaisemmin käynyt. Toisaalta minua säälittää Selma, joka koettaa hotkia ruokansa mahdollisimman nopeasti, sillä Hera tempaisee oman annoksensa hetkessä, minkä jälkeen se äristen ja päristen syöksyy Selman kupille, työntää kuononsa sen kuppiin ja varastaa minkä kerkeää. Selma tästä hermostuneena alkaa hotkia niin että nappulat vain sinkoilevat kupista, mikä tietenkin palvelee ruokavarasta, joka säntäilee sinne tänne kupin ympärillä koettaen saada mahdollisimman monta parempiin suihin.
Välttääkseni tämän annan Selman ensiksi aloittaa oman annoksensa, minkä jälkeen nakkelen Heran papanat keittiön pöydän alle, jossa sillä menee tovi niiden pyydystämiseen. Pöydän alle siksi, että Selman on vaikeampi sinne mahtua, joten Hera saa rauhassa syödä omansa eikä Selma tule apajille, mikäli se olisi syönyt jo oman annoksensa.
Ja koska kaikki herkut ovat pannassa, Selmakin on hoikistunut hieman, vaikka se ei nyt laihtumisen tarpeessa ollutkaan. Mutta toisaalta, herkästi lihoavaa sorttia oleva leikattu labradori on varmaan ruokaremontin tarpeessa ennen kuin se alkaa pullistua holtittomasti.

Muitakin muutoksia ruokamääriin on tullut kuin vain nappuloiden tarkka mittaaminen: aikaisemmin annoin raakoja luita ekstrana, ruuan lisäksi, nyt luut korvaavat yhden ruoka-annoksen. Eli iltapalaksi nurskutetaan lihaisia luita rustoineen. Lisäksi olen hankkinut merileväjauhetta ja lohiöljyä, joita lisään ruokaan. Aikaisemmin olin käyttänyt kasvisperäistä öljyä, kun ajattelin, että öljy kuin öljy, mutta kasvattajalta sain kuulla, että koiran elimistö vaatii eläinperäisen, animaalisen öljyn eikä se voi hyödyntää kasviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti